Projecten

Tandje Erbij

Van de Nederlandse kinderen heeft 56% op vijfjarige leeftijd gemiddeld 8 gaatjes. Dit terwijl gaatjes te voorkomen zijn. Onder andere door al bij doorbraak van het 1ste tandje te starten met poetsen met fluoride tandpasta, kinderen niet al te veel suikers te laten eten of drinken (niet meer dan 7 eet- en/of drink momenten per dag) en vanaf 2,5 jaar regelmatig de tandarts bezoeken.

Om de bewustwording van een goede mondgezondheid te vergroten en kinderen daarnaast vertrouwd te maken met de tandartspraktijk starten wij het preventieprogramma: "Tandje Erbij".

Het doel van "Tandje Erbij" is het aantal gaatjes bij kinderen in onze praktijk te reduceren.

Het programma houdt in dat u als ouder met uw kind vanaf 2,5 tot 6 jarige leeftijd iedere 3 maanden in de praktijk langskomt. De kinderen gaan in groepjes van circa 3 personen de behandelkamer binnen waar Amanda Oomes (mondhygiƫnist) en haar assistente hen op een positieve en opbouwende manier kennis laten maken met de tandartspraktijk.

Tijdens het bezoek zullen de kinderen en de ouders voorgelicht worden over de verschillende aspecten van de mondgezondheid en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tevens wordt bij ieder bezoek het gebit gecontroleerd.

Behalve een sterk verbeterde mondgezondheid blijkt dat het kind door vroege gewenning ook minder angst voor de tandarts ontwikkelt. 

Amanda Oomes is verantwoordelijk voor het kinder-preventie project "Tandje Erbij".