Slijtagebehandeling

Steeds meer mensen krijgen te maken met gebitsslijtage. Uw klachten verhelpen wij met een slijtagebehandeling. Een uitgebreide en pijnloze behandeling die ook zeer duurzaam is.

Oorzaken van gebitsslijtage

Dat het tandglazuur enigszins wordt aangetast door voedsel is vrij normaal. Extra slijtage aan het gebit kent echter andere oorzaken, zoals:

  • Frequent overgeven of het opspringen van maagzuur;
  • Verkeerde gewoonten, zoals tandenknarsen, nagelbijten en pijproken;
  • Vaak iets open maken of kraken door gebruik te maken van de tanden;
  • Te intensief tandenpoetsen met een te harde borstel;
  • (Kool)zuurhoudende voeding en dranken, zoals cola en sportdranken (dit tast de beschermende werking van speeksel aan);

reem 22

 

Gebitsslijtage voorkomen

Allereerst is het belangrijk om bovenstaande punten serieus te nemen en deze slechte gewoontes tot een minimum te beperken. Ook is het slim om na de inname van zuur eten of drinken minstens een uur te wachten voordat u uw tanden weer gaat poetsen. Zo weet u zeker dat de beschermende werking van het speeksel weer grotendeels is hersteld.

Mondzorg Dogterom Gebitsslijtage voor en na foto

Klachten bij gebitsslijtage

Bij geringe gebitsslijtage merkt u hier wellicht weinig van, naast het feit dat uw tandarts u hierop zal wijzen. Gevorderde gebitsslijtage brengt echter meer klachten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan pijn bij eten of bij het drinken van warme of koude dranken. Ook zult u het aan uw gebit gaan zien. Er breken vaak stukjes van tanden of kiezen af omdat ze dunner worden en tanden worden korter en lelijker.

Met behulp van composiet (wit vulmateriaal) kunnen wij deze gebitsslijtage zeer goed verhelpen. Een pijnloze behandeling met mooie resultaten!

Een glimlach om trots op te zijn.